Претражи овај блог

четвртак, 18. јул 2013.

Ukrasne mašne I deo

Evo i da krenemo sa malim radionicama... Ukrasne mašne su nam potrebne prilikom pakovanja poklona, kada želimo da ukrasimo neki drag nam predmet ili jednostavno da se zanimamo i naučimo nešto novo. Pravićemo i druge papirnate ukrase i mašne, ali ovo je definitivno jedna od najčešće korišćenih. 


   Za pravljenje ovakvih mašni su vam potrebni: papir (može bit ukrasni, stare novine...), bitno je da ne bude predebeo, makaze i lepak i naravno malpo strpljenja. Papir izrežite na tanke trake oko 0,5 cm - 1 cm. Kao što možete videti na fotografiji ispod potrebne su vam 3-4 kom najdužih i po 3 kom. kraćih i to u 3 veličine. Dužinu sami odredite, za početak vam je bolje sa dužim, dok se malo ne ispraksate.



Sada sledi savijanje traka. Od isečenih traka pravite osmice. Svaki krajsavijete i zalepite za sredinu trake i tako sa svim trakama. Napravite na kraju jednu manju traku i samo je spojite na krajevima da dobijete krug.


Kada sve završite to bi trebalo da izgleda ovako...


Sada ih jednostavno spajate po sredini svake osmice i lepite. Krećete od najdužih prema kraćim i završavate sa krugom. Na kraju dobijete prelepe mašne kojim ćete ukrasiti sve što poželite... I za kraj još jedna fotka mašnica. 



Нема коментара:

Постави коментар