Претражи овај блог

среда, 24. јул 2013.

Ukrasne mašne II deo

   I evo još malo igranja sa papirom i pravljenja mašnica. Ovog puta ćemo praviti dve vrste mašnica. Prva je slična prošlonedeljnjoj, ali lakša za pravljenje i mogu se koristiti i čvršći papiri. Isto možete koristiti stare novine ili časopise, ukrasne papire... Za ovu mašnu potrebni su neki lep i šareni papir, makaze i lepak i ukras za kraj.


Potrebno je iseći trake debljine minimum 1 cm. Ako koristite tvrđi papir slobodno idite na šire. Potrebno je 4 duže trake (oko 25cm) i 3 kraće trake (oko 19cm). Naravno dimenzije možete prilagoditi onome za šta pravite mašne.


Ovako isečene trake savijate u u osmice. Razlika od prethodnih je što trake na uvijate. Lakše će vam biti ako traku preklopite na pola i krajeve zalepite na označeni deo. To bi trebalo da izgleda ovako... :)


I za kraj ih spajate po sredini. Prvo duže osmice i na to kraće osmice. Završni ukras smo napravili od dugmića, ali vi možete staviti po želji.


I još jedna mašnica koju možete praviti sa klincima koji će biti zadovoljni što mogu da učestvuju u kreativnim radionicama. I njihove kreacije mogu da koriste kad idu kod drugara na rođendane. Potreban je isti materijal, dimenzije ponovo prilagodite.


Veći komad papira savijajte naizmenično, setite se kako smo kao mali pravili lepeze. Procedura je ista :) Jedino ćemo je spojiti na sredini, kako bismo dobili lepu mašnu.


Napravite traku od papira ili bilo koju drugu u na sredini je uvijte kako bi držala mašnu. Isti ukras sa dugmićima smo koristili, a vi pustite mašti na volju i uživajte!Нема коментара:

Постави коментар